Bohemia Balet na turné v Polsku

Bohemia Balet – soubor TK HMP byl pozván k vystoupení na Galakoncertu u příležitosti konání 3. mezinárodní baletní soutěže „Zloté pionty 2010“ v polském Štětíně. Soutěž o nejlepšího absolventa polských a evropských baletních škol, která se koná ve dnech 21. 4. – 24. 4. 2010, pořádá každoročně Fundacja Balet ve spolupráci s Operou na Zámku ve Štětíně.

Minulý rok získal Grand prix soutěže absolvent Michal Krčmář, který s partnerkou Lucií Rákosníkovou / laureátka téže soutěže/ se představí v pas de deux z baletu Don Quijotte. Bohemia Balet uvede Vídeňský valčík - Strauss/Jakobson, Indigo Rose – Daffan/Kylián,


Bolero- Ravel/Zuska a Jakstohoven – Vangelis, Jackson, Kallmán/Monti/ Rychetský, Konvalinka. V pondělí 26.4.2010 se představí soubor na Galakoncertě s mezinárodní účastí v Koszalinu. Výše uvedený program bude rozšířen ještě o duet ze 3.jednání Labutího jezera – Čajkovskij/ Petipa, Večerní písně – Dvořák/Kylián , Písně potulného tovaryše – Mahler/Kylián,čardáš z baletu Coppélie a vzhledem k tomu, že se v Koszalinu nachází Muzeum Vladimíra Vysockého, je do programu zařazena i choreografie Michala Krčmáře Na okraji, inspirovaná písní V. Vysockého.  
Cookies

Na našem webu využíváme pouze cookies, které jsou bezpodmínečně nutné pro jeho správnou funkčnost.

OK