BOHEMIA BALET v říjnu 2011

2. 10. se uskutečnila ve Stavovském divadle v Praze premiéra baletů Lunedda a Primavera francouzské choreografky Bérangère Andreo. V představení vystoupili jako hosté studenti Školy Vídeňské státní opery s choreografii Borise Nebyly RE:Composition na hudbu současného rakouského skladatele Olivera Grabera v provedení violoncellisty Bernarda Naoki Hedenborga. Program večera doplnil balet Toma Rychetského a Viktora Konvalinky Deka pod dekou, který uvedl Bohemia Balet v rámci Večera současných choreografů - premiéry 2011 v březnu tohoto roku na Nové scéně ND. / rezenze na představení na www.tanecniaktuality.cz - Deka pod dekou/

7. 10. vystoupí soubor na plese Komory daňových poradců ČR na Žofíně.

15. 10. vystoupí členové BB na Zahajovacím koncertu festivalu Zlatá Praha na pražském Žofíně, který bude v přímém přenosu přenášet ČT. Pro tuto příležitost na vytvořil Jiří Horák choreografii 4.věty slavné Serenády pro smyčcové nástroje  P.I.Čajkovského.

22. 10. v 19.30 hod. se uskuteční v Divadle na Rejdišti "Taneční rejdění". V programu bude uvedena obnovená premiéra Petit Grand Pas Urana Azymova v provedení studentů 3. a 4. ročníku, jevištní premiéru bude mít také 4.věta Čajkovského Serenády v choreografii Jiřího Horáka. Bohemia Balet se představí nedávno uvedenou Luneddou a Primaverou Bérangere Andreo. V české předpremiéře vystoupí Kateřina Plachá a Ondřej Vinklát v pas de deux z opery Vilhem Tell G.Rossiniho v choreografii Augusta Bournonvilla z roku 1842.

30. 10. vystoupí soubor na Galakoncertu u příležitosti 23. ročníku mezinárodní baletní soutěže v Grasse / Francie/ , kde uvede Luneddu Bérangère Andreo.

Cookies

Na našem webu využíváme pouze cookies, které jsou bezpodmínečně nutné pro jeho správnou funkčnost.

OK