Bohemia Balet v únoru 2012



Dne 12.2.2012 vystoupí Bohemia Balet na scéně Stavovského divadla v Praze. Na programu představení, nazvaném Večer komorního tance, je balet Lunedda francouzské choreografky Bérangere Andreo na hudební koláž Christine Pluhard, Trio g  moll B. Smetany v choreografii Pavla Šmoka a na závěr Deka pod dekou na hudební koláž P.Conté Italien Café v choreografii Toma Rychetského a Viktora Konvalinky. Před představením se uskuteční slavnostní předávání cen inscenační části Soutěžní přehlídky současného tanečního umění ČR, kterou pravidelné pořáda Taneční sdružení ČR. Mezi oceněnými jsou dva balety, tvořící program představení. Bérangere Andreo získala 1. cenu za choreografii baletu Lunedda a Dece pod dekou byla uděkena Cena za humor v baletu.

Dne 16.2. a 19.2. se uskuteční ve Státní opeře Praha premiéry baletu Don Quijote na hudbu L. Minkuse. Režiserem představení je umělecký ředitel   Bohemia Baletu Jaroslav Slavický, který společně s Kateřinou Slavickou a Hanou Vláčilovou je  také choreografem inscenace. Jako host v hlavní roli Basila vystoupí člen Bohemia Baletu Ondřej Vinklát / společně s Alinou Nanu, absolventkou Taneční konzervatoře hl.m.Prahy/. Na inscenaci se podílejí také Tereza Chábová, Jaroslava Janečková a Sandra Danielová, které tančí role cikánek a fandago ve 4. jednání. 

Dne 26.2.2012 v 16 hod. vystoupí Bohemia Balet na festivalu v Mělníce. V Městském divadle uvede inscenaci taneční fantazie Děvčátko se sirkami. 
Cookies

Na našem webu využíváme pouze cookies, které jsou bezpodmínečně nutné pro jeho správnou funkčnost.

OK