BOHEMIA BALET v říjnu 2012

Bohemia Balet vystoupí 6.10.2012 v 18 hod. ve Sportovním a kulturním centru v Ondřejově. Jedná se již o druhé vystoupení v této malebné obci nedaleko Prahy, proslulé svou hvězdárnou. První vystoupení se uskutečnilo 21.4.2012 a bylo věnováno památce dlouholetých občanek Ondřejova, zasloužilých členek Národního divadla v Praze, sestrám Jiřině a Máše Šiklovým. Vysoupení se se setkalo s tak velkým ohlasesem, že soubor byl pozván na říjen tohoto roku. Do programu jsou zařazeny slavné ukázky z klasického baletnéího odkazu, např. Grand pas de quatre, Perly a Fresky z baletu Koníček Hrbáček a pas de deux z opery Vilém Tell. Ve druhé části uvede soubor taneční kompozici Aleny Drapalíkové Radůza, v níž roztančila písně této osobité zpěvačky a šansoniérky. Závěr programu bude tvořit úsměvný balet z dílny členů Bohemia Baletu Ondřeje Vinkláta a Štěpána Pechara Červenej čudlík. 

7.10. vystoupí soubor na Veletrhu tance v Brně, který je ojedinělou akcí svého druhu. Koná se ve dnech 5.-7.10 na Brněnském výstavišti. Bohemia Balet se představí ve 14 hod. na Theatre Stage, kde uvede pas de deux Modrého ptáka a princezny Floriny z baletu Šípková Růženka a inscenaci Deka pod dekou Tomáše Rychetského a Viktora Konvalinky. která obdržela Cenu za humor na Soutěžní přehlídce současné taneční tvorby ČR v roce 2012. 

11.10. vystoupí členové souboru se skupinou Prague Brasivo na představení Queen in concert v Klatovech.


16.10. vystouzpí soubor již po páté v Městském Hálkově divadle v Nymburce. V dopoledních hodinách uvede dvě představení pro žáky ZŠ a SŠ nazvané Nebojte se baletu, v 18 hod. pak předpremiéru crazy baletu Pavla Šmoka Záskok na hudbu F. von Suppé, Jdou do nebe...? Hany Litterové a Červenej čudlík Ondřeje Vinkláta a Štěpána Pechara.


4., 9., 31.10. vystoupí členky Bohemia Baletu v představeních Labutího jezera ve Státní opeře Praha.        
Cookies

Na našem webu využíváme pouze cookies, které jsou bezpodmínečně nutné pro jeho správnou funkčnost.

OK