Zprávy z Bohemia Baletu

V listopadu, 9.11. vystoupil soubor na Dance Live Expo v Brně, kde uvedl program složený z ukázek klasického i moderního tance- Adagio Odetty a Prince ze 2. jednání  a Pas de trois z 1.jednání baletu Labutí jezero, taneční miniaturu Sněžná sova /chor. Alena Drapalíková/, Bachův klavírní koncert /chor. Bérangere Andreo/, Antiduetos / Santaolla, Andreo/ a Slova z jantaru na hudbu O.Arnoldse v choreografii Jarka Cemerka. Členka Bohemia Baletu Lenka Maříková, společně se studenty 6.ročníku Miroslavem Sudou a Jakubem Grootem, vystoupili na Galakoncertu ve Slovenském Národním divadle u příležitosti 35. výročí založení Taneční konzervatoře Evy Jaczové.

22.11. vystoupil soubor na Plesu MHMP v Obecním domě, kde předvedli scény z filmových muzikálů Starci na chmelu a Limonádový Joe v choreografii Aleny Drápalíkové.

Během měsíce listopadu začala také intenzivní příprava Premiéry 2015, která bude věnována současné taneční tvorbě.

Lenka Maříková a Mustafa Ozmen vytvořili hlavní party v baletu Labutí jezero, které pořádá zájezdová skupina, složená ze členů baletu ND, Laterny. Magiky. 28.11. se uskutečnilo představení v Hamburku a 29.11. v Lipsku. Dalších 22 představení pak proběhlo v Německu a ve Švýcarsku v měsíci prosinci a lednu.

9.12. se ve spolupráci s pěveckým oddělením Pražské konzervatoře uskutečnil koncert na němž byl proveden Zápisník zmizelého Leoše Janáčka. Součástí provedení Janáčkova díla bylo i taneční ztvárnění , kterého se ujala choreografka Sylva Nečasová a členové BB Sára Halušková a Pavel Kremsa.   

Tereza Szentpéteryová, Zuzana Fikrová, Gaetan Pires a Pavel Kremsa se zúčastnili ve dnech 22.12.-5.1. s orchestrem Virtuosi Brunense pod uměleckým vedením Pavla Mitáše turné v Číně, kde vystoupili na 8 koncertech.

    

Cookies

Na našem webu využíváme pouze cookies, které jsou bezpodmínečně nutné pro jeho správnou funkčnost.

OK