Tanec & prostor

Soubor Bohemia Balet připravuje na čtvrtek 27. října 2016 premiéru benefičního představení Tanec & prostor. Tři vzniklé choreografie jsou uzpůsobeny speciálně pro atypické prostředí kostela Sv. Šimona a Judy na Praze 1. . Část výtěžku z akce jde na podporu sbírky Zvon Václav pořádané nadací Charty 77.

Tanec & prostor volně navazuje na již dříve uvedená představení Tanec & hudba a Tanec & píseň, ve kterých se Bohemia Balet snaží propojovat tanec s ostatními druhy umění a zvýšit či podtrhnout jejich uměleckou působivost.

Dramaturgii tohoto projektu určuje jedinečný prostor Kostela Sv. Šimona a Judy, který se nám podařilo pro tuto realizaci získat. V návaznosti na barokní architekturu stavby byla pro taneční ztvárnění zvolena hudbu barokních skladatelů v soudobé choreografické a taneční interpretaci.

Večer bude složen ze tří tanečních kompozic, kterých se ujaly renomované choreografky- Alena Drapalíková, Marika Hanušová a Alena Pešková. První část představení bude složena z choreografií Aleny Drapalíkové na hudbu B. Marcella, G.B. Graziolliho a A. Corelliho nazvanou Tóny těla a choreografie Mariky Hanušové Ave Maria v hudební kompozici M. Lorenca a A. Zigmana. Druhou část představení bude tvořit Stabat Mater G. Pergolessiho v choreografii Aleny Peškové.

Představením chce soubor Bohemia Balet podpořit veřejnou sbírku Zvon Václav, kterou organizuje Nadace Charty 77. Cílem sbírky je vyrobit chybějící zvon pro kostel sv. Havla. Nový zvon bude pojmenován Václav a bude nést zmínku, že byl vyroben u příležitosti 80. výročí narození Václava Havla.

KDE: v Kostele sv. Šimona a Judy

ADRESA a SPOJENÍ: Dušní ul., 1110 00, Praha 1 GPS: 50.092065, 14.420564 

metro – trasa A: stanice Staroměstská

tramvaj – č. 17: zastávka Právnická fakulta

autobus – č. 207: zastávky Právnická fakulta nebo Nemocnice Na Františku

KDY:

premiéra          27. října 2016

reprízy               9. listopadu 2016

    30. listopadu 2016

VSTUPENKY: lze zakoupit přes https://goout.net/cs/listky/tanec-prostor/wft/ nebo rezervovat na emailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

CENA:

Plné vstupné                300 Kč

Studenti a senioři          200 Kč

Studenti TKP                100 Kč

 

Těšíme se na Vás!

 

 

 

 

Cookies

Na našem webu využíváme pouze cookies, které jsou bezpodmínečně nutné pro jeho správnou funkčnost.

OK