BOHEMIA BALET NABLÍZKO

 

Balet nablízko

Tanec & literatura

Bohemia balet _ foto: Shergei Gherciu a Martin Roedl

 

V sobotu 2. 12. 2017 v Divadle Na Rejdišti uvede soubor Bohemia Balet představení Balet nablízko z cyklu Tanec a literatura.

 

Balet nablízko jsou představení souboru Bohemia Balet uzpůsobena pro komorní prostor Divadla Na Rejdišti, kde má divák možnost vnímat detaily tanečního a hereckého provedení uváděné choreografie. Tento bezprostřední kontakt tanečníků a diváků vytváří neopakovatelnou atmosféru představení. Díky tomu má divák možnost proniknout k jednotlivým postavám a vidět balet skutečně nablízko.

 

Tanec a literatura je další představení volného cyklu, kdy představujeme tanec ve spojení s ostatními uměleckými obory. Uvedli jsme tak řadu představení Tanec a  píseň / 2012- Lunedda /Pluhard, Andreo/, Radůza /Drapalíková/, Jdou do nebe /Doga, Litterová/, Tanec a hudba / 2013/ - Klavírní koncert /Bach, Andreo/, Dafnis a Chloe /Ravel, Skibine/, Faunovo odpoledne / Debussy, Lifar/, Carmina Burana /Orff, Kubicová/ a v roce 2016 Tanec a prostor v kostele Sv. Šimona a Judy v Praze - Ave Maria /Lorenc, Zigman, Hanušová/, Tóny těla / Marcello, Grazioli, Corelli, Drapalíková /, Stabat Mater  /Pergolesi, Pešková/.  V představení Tanec a literatura uvedeme tři choreografické kompozice dle literární předlohy.

 

Alena Drapalíková se inspirovala nejen básnickou sbírkou K.J.Erbena Kytice, ale také hudbou českého skladatele Jana Jiráska, který vytvořil hudbu ke stejnojmennému filmu F.A.Brabce.  Tanečně jsou zpracované balady Vodník, Polednice, Svatební košile a Zlatý kolovrat.  Hana Litterová zpracovala děj dramatu Dům dony Bernardy Alby španělského spisovatele Garcia Llorky. V taneční zkratce vyjádřila tragický děj odehrávající se na pozadí potlačované touhy a milostného citu, který vyústí v rodinnou tragédii. Večer uzavře obnovená premiéra baletu Tintin a zlaté střevíce, který vytvořila Marika Hanušová pro Bohemia Balet a byl uveden v červnu tohoto roku.

 

Vstupenky je možno rezervovat na emailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na telefonním čísle +420 606 672 570 /počet míst je omezen/, zbylé vstupenky budu v prodeji před představením přímo v divadle. Jednotné vstupné 100Kč/vstupenka. 

 

 

 

Cookies

Na našem webu využíváme pouze cookies, které jsou bezpodmínečně nutné pro jeho správnou funkčnost.

OK