PREMIÉRA 2018

 

BOHEMIA BALET uvede 22.4.v 18hod. V Divadle Na Rejdišti PREMIÉRU 2018.

 

Na programu budou tři taneční kompozice, pojednávající o psychologii lidských vztahů.

První balet „O vášni a lásce“ /Carmen/ vytvořil člen Bohemia Baletu David Lampart. Na milostných vztazích Micaely, José, Carmen a Escamilia se pokouší vykreslit tragédii vzniklou z neopětované lásky. Balet „V kleci“ vytvořila na hudbu F.Chopina Marika Hanušová. Je to již její třetí choreografie pro Bohemia Balet /Ave Maria, Tintin a zlaté střevíce/. K samotné choreografii říká: „Vztahy mezi lidmi jsou tak rozmanité, plné lásky, zrady, pomoci i využívání toho druhého. Choreografie „V kleci“ obrazně a v náznacích vyjadřuje pocity ženy, uvězněné láskou svého muže, který ji svým vlivem spoutává a ovládá.  Sám přitom prožívá milostný vztah a vrhá sám sebe do lži. Kdo je opravdu v kleci, na to si divák odpoví sám. Třetí balet „Tíha bytí“ připravila se členy Bohemia Baletu mladá talentovaná choreografka, studentka Taneční katedry HAMU Eva Urbanová. O své choreografii říká: „ Je to příběh o duši, která se dostala na zem a nyní se učí pracovat s lidským tělem a všudypřítomnou gravitací. Boj proti zemské přitažlivosti ovšem nemůže jednotlivec vyhrát, ani když hledá oporu ve skupině. Není tedy lepší gravitaci přijmout a nesnažit se jí vzepřít? Co to znamená BÝT a je existence podmíněna akceptací sebe sama? Příběh věčného návratu a boje duše s tělem.

Hosty představení budou studenti Státní baletní školy v Bytomi /Polsko/, kteří zatančí vítěznou choreografii Contact Fabrik  X.Mezinárodní choreografické soutěže mladých choreografů, která se konala v lednu  tohoto roku v Bytomi. Na programu budou uvedeny také chorografie významné polské choreografky Katarzyny Aleksander-Kmieč.

Vstupenky /kapacita míst je omezena/ je možné objednat na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   nebo na tel. +420 606 672 570 

Cookies

Na našem webu využíváme pouze cookies, které jsou bezpodmínečně nutné pro jeho správnou funkčnost.

OK