BOHEMIA BALET V BŘEZNU 2012

Bohemia Balet vystoupí na představení 2.3. v 19:30 hod. v Mahelově divadle v Brně, které pořádá Taneční divadlo Maximus z Brna, vedené Davidem Strnadem. Program, kde se představí ještě další host- Tanečné divadlo Bralen z Bratislavy je složen ze současné taneční tvorby. Bohemia Balet uvede ze svého repertoáru Luneddu, choreografii Berangere Andreo oceněnou 1.cenou na Soutěžní přehlídce současné taneční tvorby ČR, taneční sólo Primavera téže choreografky a taneční skeč Jakstohoven Toma Rychetského a Viktora Konvalinky.

4.3. se představí Bohemia Balet ve Stavovském divadle v Praze, kde v 17 hod. uvede Les Sylphides a taneční fantazii Děvčátko se sirkami.

4.3. vystoupí členové Bohemia Baletu ve Státní opeře v představení Don Quijote ve 14 a 19 hod. V představení v 19 hod. ztvární hlavní roli Basila člen BB Ondřej Vinklát.

9.3. vystoupí soubor opět ve Stavovském divadle. V 19 hod. uvede Grand pas z baletu Korzár, pas de deux z opery Vilhem Tell, suitu z baletu Gajané. Druhou část představení bude tvořit Děvčátko se sirkami. V hlavní roli se představí japonská tanečnice  Honoka Yokota , členka Kasai dancing Company z Toyamy. Představení se účastní i choreografka paní Haruka Kasai.

12.3. hostuje soubor v Městském divadle v Jablonci n/N. Na programu je Grand pas z Korzára, Vilhem Tell, Gajané, dále Lunedda a Deka pod dekou.

16.3. zavítá soubor do Městského divadla ve Znojmě.  Na programu je Lunedda, Česká suita a Deka pod dekou.

25.3. se uskuteční na Nové scéně ND Premiéra 2012. Do programu večera budou zařazeny choreografie, které vznikly nebo byly nastudovány v sezoně 2011/12. Večer zahájí IV. Věta Serenády P.I.Čajkovského v choreografii Jiřího Horáka, soutěžní choreografie absolventek Kristýny Kociánové a Kateřiny Roškové Wasted way, s kterou se úspěšně zúčastnily Mezinárodní choreografické soutěže studentů tanečních škol v Bytomi, dale Primavera v choreografii Berangere Andreo, v české premiéře Stones- duet vytvořený Janem Kodetem a závěr 1.části bude tvořit Lunedda Berangere Andreo. Ve 2.části uvede soubor v premiéře balet Jiřího Kyliana Un ballo na hudbu Maurice Ravela. Závěr představení bude patřit premiéře baletu Červenej čudlík, který připravili členové souboru Štěpán Pechar a Ondřej Vinklát.

Večer je věnován 100. narozeninám paní Markéty Kyliánové a 65.narozeninám pana Jiřího Kyliána.

Cookies

Na našem webu využíváme pouze cookies, které jsou bezpodmínečně nutné pro jeho správnou funkčnost.

OK