BOHEMIA BALET v červnu

Bohemia Balet se zúčastní ve dnech 2.-10.6. již popáté Mezinárodního baletního festivalu v kolumbijském Cali.Jedná se o jeden z největších festivalů tohoto druhu v Latinské Americe. Každoročně se ho zúčastňuje více jak sto tanečníků z celého světa. Festival je otevřen všem stylům tance, od klasického přes moderní až po alternativní tvorbu. Představení probíhají jednak v divadelních prostorách, ale také na náměstích i arenách. Bohemia Balet vystoupí tento rok ve dvou samostatných představeních na hlavní scéně - v Městském divadle a dále v koncertních programech s různými soubory. Program Bohemia Baletu je koncipován tak, aby tvořil samostatné představení, ale mohl být i součástí koncertních programů. Tvoří ho Fresky a trio Oceán a perly z baletu Koníček Hrbáček /Pugni, Arthur Saint-Leon, Petipa/, pas de trois z baletu La ventana /Lumblye, Bournonville/, variace z Valpuržiny noci /Gounod, Slavický/, ...to samo /M.Atack, Drapalíková/, Inside /Tigres Lilly, Odstrčil/, Que serra serra /D. Grey, Kuneš/ a komický balet Pavla Šmoka na hudbu Fr. von Suppé Záskok. Účast souboru na festivalu podpořilo v tomto roce MK ČR.  

Ve dnech 21. a 22.6. se uskuteční ve Stavovském divadle absolventská představení TK HMP, na kterých také vystoupí členové Bohemia Baletu. 21.6. je na programu Grand pas de quatre /Pugni,Perrot/, pas de trois z baletu La ventana /Lumblye, Bournonville/, choreografie Aleny Drapalíkové BEZ/na/DĚJE, vytvořená pro absolventy studijního zaměření moderní tanec. Ve druhé části uvedeme úspěšné představení baletu Petr Pan, ve kterém tančí absolventi celou řadu rolí. 22.6. budou uvedeny v 1.části Les Sylphides /Chopin, Fokin/, BEZ/na/DĚJE a ve druhé části opět Petr Pan.

Příznivce školy zveme srdečně  27.6. do Stavovského divadla na tradiční koncert Taneční mládí, ve kterém se vedle studentů 1.-8.ročníku školy představí i zahraniční hosté. V tomto roce to budou studenti Státní baletní školy ve Varšavě, vítězové Polské národní baletní soutěže v Gdaňsku a soutěže Zlaté pointy o titul nejlepšího absolventa polských baletních škol ve Štětíně.

Cookies

Na našem webu využíváme pouze cookies, které jsou bezpodmínečně nutné pro jeho správnou funkčnost.

OK