BOHEMIA BALET V BŘEZNU 2014

 

BOHEMIA BALET UVEDE 16.3. PREMIÉRU 2014.

Představení se uskuteční v Divadle Ponec ve 20 hod.

Program premiéry tvoří Sonatina Drammatica v choreografii Ivanky Kubicové na hudbu Alexeje Frieda,  Slova z jantaru Jarka Cemerka na hudbu Olafula Arnoldse a autorský projekt Milana Odstrčila Inside, k němuž vytvořili hudbu Miroslav Hájek a Jiří  Lejček, stage a lichting design LUNCHMEAT.    

Sonatinu Drammaticu Alexeje Frieda uvádíme k Roku české hudby a také jako připomínku naší absolventky, sólistky Baletu ND, tragicky zahynuvší Taťány Juřicové, která byla výraznou první představitelkou jedné z ženských postav tohoto baletu. Jarek Cemerek pracoval pedagogicky na Taneční konzervatoři hl.m.Prahy na podzim 2013 a ze spolupráce s Bohemia Baletem vznikly Slova z jantaru, choreografická kompozice umožňující vyjádřit se tanečníkům v současné taneční technice. Inside je autorským projektem Milana Odstrčila, absolventa TKHMP, v současné době tanečníka spolupracujícího se 420 PEOPLE, který pro studenty a členy BB vytvořil  již několik komorních choreografií. 

19.3. Vystoupí soubor v Městském divadle v Jablonci n/Nisou, kde uvede Suite en blanc, Sonatinu Drammaticu a Carmina Burana

22.3. Kulturní a společenské centrum Ondřejov - Sonatina Drammatica, Chlapec a Smrt, Záskok

30.3. Mahenovo divadlo BrnoVariations, Petr Pan 

Cookies

Na našem webu využíváme pouze cookies, které jsou bezpodmínečně nutné pro jeho správnou funkčnost.

OK