PREMIÉRA 2015

BOHEMIA BALET UVEDE VE SPOLUPRÁCI S ND 22. 2. 2015 VE STAVOVSKÉM DIVADLE V 19 HOD. "PREMIÉRA 2015"

Večer je složen z původních choreografií vytvořených pro soubor mladými choreografy, kteří však již dosáhli úspěchů a vzbudili pozornost odborné kritiky i  veřejnosti. Program je tvořen:

 „VŠICNI JSME STEJNÍ, A PŘESTO JINÍ“

Choreografie: Sylva Nečasová

Hudba: Kronos quartet -  The Beatitudes, Requiem for a dream

Pinguin café orchestra -  Perpetum mobile

Requiem for a dream – Soundtrack

Obsazení: Tereza Szentpéteryová, Lenka Maříková,

Sára Halušková, Zuzana Fikrová, Pavel Kremsa, Gaëtan Pires 

/Ondřej Jančura, Martin Krčmář/

 "OSLABENÉ ZESÍLENÍ"
Choreografie: Šimon Kubáň
Hudba: Gabriel Saloman, Phillip Glass
Kostýmy: Oldřich Anton Vojta
Asistent choreo.: Jaroslava Janečková
Obsazení: Tereza Szentpéteryová, Pavel Kremsa, Gaëtan Pires, Aleš Hanzlík

 „HOMMAGE A LA VIE“ 

Text  Richard McDonal

Svanire de Ludovico Einodi

Choreografie: Bérangere Andreo

Obsazení: Lenka Maříková, Gaetan Pires, Zuzana Fikrová, Pavel Kremsa

                 Aleš Hanzlík, Kristýna Kodedová, Kristian Pokorný, František  Vlček

  „VNUKNUTÍ“

Choreografie: Ondřej Vinklát, Štěpán Pechar

Obsazení: Lenka Maříková, Zuzana Fikrová, Tereza Szentpéteryová, Sára Halušková, Kateřina Kodešová, Ayano Nagamori, Gaëtan Pires, Vojtěch Rak, Pavel Kremsa, Roman Kocherha, / Evžen Bočkor, Ondrzej Janczura/ 

 Vstupenky je možné zakoupit v pokladnách ND.

16.2. vystoupí BB v Masarykově domě v Mělníku, kde uvede Suite en blanc /Lalo, LIfar/ a Carmina Burana /Orff, Kubicová/.

17.2. uvede soubor ve Vrchlického divadle v Lounech předpremiéru "Premiéry 2015". Z technických důvodů nahradí "Vnuknutí", Bachův Klavírní koncert v choreografii Bérangere Andreo.

Rádi bychom pozvali diváky na představení v neděli  1. 3. 2015, kdy vystoupí Bohemia Balet ve Stavovském divadle společně s Tanečním divadlem Bralen z Bratislavy, které si připomíná 40 let od svého založení.  Společné vystoupení není náhodné, ale je pokračováním dlouholeté vzájemné spolupráce obou souborů.  Umělecký ředitel Bralenu, Rastislav Letenaj,  vybral  pro vystoupení ve Stavovském divadle choreografie Joe Alegada, Mirky Valentikové, Davida Strnada a Janky Letenajové.

Bohemia Balet zařadil do programu Bachův klavírní koncert a Antiduetos /poprvé v Praze/ choreografky Bérangere Andro a Slova z jantaru v choreografii Jarka Cemerka  

O TD Bralen

Tanečné divadlo Bralen je najstarším souborem moderního tance na Slovensku. V Bralenu začalo svojí taneční kariéru víc jak 1700 tanečníků a na Slovensku je těžké nájít taneční projekt, ve kterém by nepůsobil odchovanec Bralenu.

 V repertoáru Bralenu bylo 60 choreografií od 22 choreografů ze 7 států a program Bralenu viděli diváci v 17 zemích světa: Česká republika, Maďarsko, Polsko, Německo, Rakousko, Srbsko a Černá hora, Řecko, Švýcarsko, Itálie, Anglie, Rusko, Washington D.C., Pensilvánie, Maryland, New Jersey, Michigan a Japonsko. Na svých pohostinských vystoupeních obletěli tanečníci zeměkouli víc jak 6xPředstavení Bralenu vidělo přes 800 000 diváků. 

Cookies

Na našem webu využíváme pouze cookies, které jsou bezpodmínečně nutné pro jeho správnou funkčnost.

OK