Bohemia Balet duben - červen

V dubnu /5.4./ přijal Bohemia Balet již popáté pozvání do Masarykova kulturního domu v Mělníce, kde uvedl Klasickou symfonii a choreografie V mlhách, Nelaskavé duety, Dupání a Vnuknutí.

O dva dny později 7. dubna 2016 ve Stavovském divadle představil soubor nové choreografie na večeru nazvaném PREMIÉRA 2016. Večer byl otevřen choreografií Fata viem inveniant (Osudu neunikneš), kterou pro Bohemia Balet vytvořil člen souboru Aleš Hanzlík. Večer pokračoval pražskou premiérou nově nastudované choreografie Petra Zusky V mlhách, kde hlavní dvě postavy ztvárnily Ayano Nagamori a Tereza Szentpéteryová. Po přestávce mohli diváci shlédnout choreografii Aleny Peškové s názvem Kavkazský zajatec, nastudovanou podle stejnojmenné poemy A.S. Puškina. Závěr večera byl věnován památce prof. Pavla Šmoka, který ukončil svoji životní pouť 4.4.2016. Současní i bývalí členové souboru připomněli dílo Mistra choreografií Záskok.

Členové Bohemia Baletu Flavia Harada a Gaetan Pires vystoupili ve dnech 8.4- 13.4. na 5 galakoncertech v Německu a Rakousku, pořádaných Agenturou Schlotter

15.4. dubna vystoupil Bohemia v Divadle K.H. Máchy v Litoměřicích, kde uvedl Klasickou symfonii, Mlhy, Tóny těla a Dupání.

24.4. se členové  účastnili Mezinárodního týdne tance., pořádaného Tanečním Centrem Praha-konzervatoří v Divadle Komedie, kde uvedli Fata viem inveniant a Mlhy.

Prvního května jsme vystoupili v Divadle Karla Pippicha v Chrudimi. V komponovaném večeru mohli diváci shlédnout pas de deux Plameny Paříže a Šípkovou Růženku, dále Primaveru, Klasickou symfonii a Carminu Buranu.

15.5.2016 Bohemia Balet spolu se studenty Taneční konzervatoře hl. m. Prahy uvedl ve Stavovské divadlo dvě představení Olivera Twista..  

 24.5.2016 vystoupil soubor v Divadle B.Němcové ve Františkových Lázních. Program obsahoval Bachův Klavírní koncert, Primaveru, V mlhách,  v premiéře uvedené pas de deux z baletu Don Quichotte a taneční miniaturu Marionette v choreografii Aleše Hanzlíka  Tóny těla v choreografii Aleny Drapalíkové.

26.5.2016 se uskutečnilo ve Stavovském divadle představení Oliver Twist a Carmina Burana na počest životního jubilea choreografky prof. Ivanky Kubicové.

29.5. se představil soubor společně s Tanečním divadlem Bralen na Večeru současného tance v Zrkadlovém háji v Bratislavě. Na programu byl Bachův Klavírní koncert, Pulse, Marionette, Maraquita a Vnuknutí.  

4. 6. 2016 uvedl ve Stavovském divadle v Praze dvě představení baletu Oliver Twist. 

 Rozloučení se sezonou 2015/2016 se uskutečnilo 25.6. v Divadle Na Rejdišti, kde soubor uvedl průřez ze svého repertoáru.

 

 

Cookies

Na našem webu využíváme pouze cookies, které jsou bezpodmínečně nutné pro jeho správnou funkčnost.

OK