Aktuality

BOHEMIA BALET V DUBNU

BOHEMIA BALET V DUBNU 2012

Bohemia Balet vystoupí 15.4. v 19 hod. ve Stavovském divadle v Praze. Jak už napovídá název představení, Taneční kontrasty II., jsou do programu zařazeny stylově různorodé choreografie, dokládající nejen šíři repertoáru souboru, ale umožňující divákům seznámit se s různými tanečními styly. První část večera bude tvořit Grand pas z baletu Le Corsaire, pas de deux Motýl a suita z baletu Gajané. Druhou část vyplní nedávno premiérovaný balet Jiřího Kyliána Un Ballo na hudbu M. Ravela. Závěr představení bude patřit Červenému čudliku z dílny členů Bohemia Baletu Štěpána Pechar a Ondřeje Vinkláta.

21.4. v 18 hod. vystoupí Bohemia Balet poprvé na představení v Kulturním středisku v Ondřejově. Obec proslulá známou hvězdárnou a čilým kulturním životem, byla domovem mnoha významných umělců a vědců, mezi nimi i tanečnic Jiřiny a Máši Šiklových, zasloužilých členek Národního divadla v Praze. Sestry Šiklovy vedly dlouhá léta úspěšný taneční kroužek, který získával mnoha ocenění na  různých amatérských soutěžích. Představení Bohemia Baletu je věnováno památce obou tanečnic. Na programu večera bude Lunedda / Pluhard, Andreo/, Trio g moll / Smetana, Šmok/ a Deka pod dekou / Conté, Konvalinka, Rychetský/ .

BOHEMIA BALET V BŘEZNU 2012

Bohemia Balet vystoupí na představení 2.3. v 19:30 hod. v Mahelově divadle v Brně, které pořádá Taneční divadlo Maximus z Brna, vedené Davidem Strnadem. Program, kde se představí ještě další host- Tanečné divadlo Bralen z Bratislavy je složen ze současné taneční tvorby. Bohemia Balet uvede ze svého repertoáru Luneddu, choreografii Berangere Andreo oceněnou 1.cenou na Soutěžní přehlídce současné taneční tvorby ČR, taneční sólo Primavera téže choreografky a taneční skeč Jakstohoven Toma Rychetského a Viktora Konvalinky.

4.3. se představí Bohemia Balet ve Stavovském divadle v Praze, kde v 17 hod. uvede Les Sylphides a taneční fantazii Děvčátko se sirkami.

4.3. vystoupí členové Bohemia Baletu ve Státní opeře v představení Don Quijote ve 14 a 19 hod. V představení v 19 hod. ztvární hlavní roli Basila člen BB Ondřej Vinklát.

9.3. vystoupí soubor opět ve Stavovském divadle. V 19 hod. uvede Grand pas z baletu Korzár, pas de deux z opery Vilhem Tell, suitu z baletu Gajané. Druhou část představení bude tvořit Děvčátko se sirkami. V hlavní roli se představí japonská tanečnice  Honoka Yokota , členka Kasai dancing Company z Toyamy. Představení se účastní i choreografka paní Haruka Kasai.

12.3. hostuje soubor v Městském divadle v Jablonci n/N. Na programu je Grand pas z Korzára, Vilhem Tell, Gajané, dále Lunedda a Deka pod dekou.

16.3. zavítá soubor do Městského divadla ve Znojmě.  Na programu je Lunedda, Česká suita a Deka pod dekou.

25.3. se uskuteční na Nové scéně ND Premiéra 2012. Do programu večera budou zařazeny choreografie, které vznikly nebo byly nastudovány v sezoně 2011/12. Večer zahájí IV. Věta Serenády P.I.Čajkovského v choreografii Jiřího Horáka, soutěžní choreografie absolventek Kristýny Kociánové a Kateřiny Roškové Wasted way, s kterou se úspěšně zúčastnily Mezinárodní choreografické soutěže studentů tanečních škol v Bytomi, dale Primavera v choreografii Berangere Andreo, v české premiéře Stones- duet vytvořený Janem Kodetem a závěr 1.části bude tvořit Lunedda Berangere Andreo. Ve 2.části uvede soubor v premiéře balet Jiřího Kyliana Un ballo na hudbu Maurice Ravela. Závěr představení bude patřit premiéře baletu Červenej čudlík, který připravili členové souboru Štěpán Pechar a Ondřej Vinklát.

Večer je věnován 100. narozeninám paní Markéty Kyliánové a 65.narozeninám pana Jiřího Kyliána.

Bohemia Balet v únoru 2012



Dne 12.2.2012 vystoupí Bohemia Balet na scéně Stavovského divadla v Praze. Na programu představení, nazvaném Večer komorního tance, je balet Lunedda francouzské choreografky Bérangere Andreo na hudební koláž Christine Pluhard, Trio g  moll B. Smetany v choreografii Pavla Šmoka a na závěr Deka pod dekou na hudební koláž P.Conté Italien Café v choreografii Toma Rychetského a Viktora Konvalinky. Před představením se uskuteční slavnostní předávání cen inscenační části Soutěžní přehlídky současného tanečního umění ČR, kterou pravidelné pořáda Taneční sdružení ČR. Mezi oceněnými jsou dva balety, tvořící program představení. Bérangere Andreo získala 1. cenu za choreografii baletu Lunedda a Dece pod dekou byla uděkena Cena za humor v baletu.

Dne 16.2. a 19.2. se uskuteční ve Státní opeře Praha premiéry baletu Don Quijote na hudbu L. Minkuse. Režiserem představení je umělecký ředitel   Bohemia Baletu Jaroslav Slavický, který společně s Kateřinou Slavickou a Hanou Vláčilovou je  také choreografem inscenace. Jako host v hlavní roli Basila vystoupí člen Bohemia Baletu Ondřej Vinklát / společně s Alinou Nanu, absolventkou Taneční konzervatoře hl.m.Prahy/. Na inscenaci se podílejí také Tereza Chábová, Jaroslava Janečková a Sandra Danielová, které tančí role cikánek a fandago ve 4. jednání. 

Dne 26.2.2012 v 16 hod. vystoupí Bohemia Balet na festivalu v Mělníce. V Městském divadle uvede inscenaci taneční fantazie Děvčátko se sirkami. 

Bohemia Balet v lednu 2012

Bohemia Balet uvede  7.1. 2012 V 19 hod. ve Stavovském divadle představení TANEČNÍ KONTRASTY. Večer je složen ze stylově odlišných tanečních celků. V první části bude uveden balet LES SYLPHIDES, který vytvořil ruský choreograf Michail Fokin na hudbu Fryderika Chopina jako reminiscenci na romantický " ballet blanc" /bílý balet/. Druhou část představení vyplní ČESKÁ SUITA Antonína Dvořáka v choreografii Kateřiny Frankové-Dedkové, která podobně jako Dvořákova hudba, je jemnou stylizací českého fokloru. Závěr večera bude patřit obnovené premiéře strhujícího Ravelova BOLERA v choreografii uměleckého šéfa baletu ND Petra Zusky.  

V lednu bude pokračovat také příprava baletu Jiřího Kyliána Un Ballo na hudbu Maurice Ravela, kterou uvede Bohemia Balet v premiéře dne 25.3. na Nové scéně ND v rámci oslavy 100. narozenin paní Markéty Kyliánové.     

BOHEMIA BALET V PROSINCI 2011

4. 12. Nová scéna ND v 17 hod. Serenáda – 4. věta /Čajkovskij, Horák/,

Gajané – suita z baletu / Chačaturjan,Anisimová/

Děvčátko se sirkami – taneční fantazie / Yawatea, Kasai/

 

10. 12. Nyuzen Cosmo Hall Toyama / Japonsko/

Le Papillon / Offenbach, Taglioni/,Vídeňský valčík / Strauss jr., Jakobson/

Písně potulného tovaryše – duet /Mahler, Kylián/, Stones / Tallulah, Kodet/

Koňare / Jelínek, Novenko/ , Skočná / čes.lidová, Kaprasová/ - společně s Kasai Dancing Company a Wada Asako Dancing Company

15. 12. Kurobe City- International Cultural Centre / Japonsko/

viz program 10. 12. - společně s Kasai Dancing Company a Fujima Shozen Troup

 

17. 12. a 18. 12. Takaoka Culture Hall / Japonsko/

Děvčátko se sirkami- Cínový vojáček, Tanečnice, Čert, Démon – společně s Kasai Dancing Company viz. program 10. 12.

Cookies

Na našem webu využíváme pouze cookies, které jsou bezpodmínečně nutné pro jeho správnou funkčnost.

OK